En dag på dagis

En dag hos oss


Vi tar emot hundarna på morgonen mellan 6.20 - 9.00, då får alla gå in i sina respektive gårdar och invänta resterande kamrater.


Runt kl 8.00 börjar vi rasta de hundar som har kommit. Vi går då en kortare vända för att de ska få en chans att göra sina behov om de vill. 


När första gruppen kommer tillbaka från promenaden så går nästa grupp ut, och så vidare. 


Vid 9.00 har vi en vila. Då släcker vi ner, låser dörren och låter hundarna vila i sina gårdar. All personal vilar också med hundarna så att de som vill ha lite närhet kan få detta. Liggdynor och bäddar finns för alla, men hundarna väljer själv var och hur de vill vila. Under vilan tar vi inte emot besökare. Vilan avslutas ca 11.00. (Dörren är dock fortfarande låst till 11.30 för hundarnas trivsel.)

Då äter hundarna lunch. Den tas med hemifrån för att hunden är van vid sin egen mat.


Efter lunch kör vi rastning. Här går vi i grupper och varierar vägarna beroende på hur vädret och temperaturen är.


Vi kör även aktivering inomhus med lek, aktivitetstavlor, godisbollar, enklare nosework och agility. När rastningarna är färdiga och om vädret tillåter kan vi även gå ut till vår lek-hage utanför dörren. 


Efter personalens lunch och hundarnas aktivering så påbörjar vi dagens tredje rastning. Då går hundarna ut i grupper beroende på ungefär när de går hem samt vilka som funkar ihop.

Framåt eftermiddagen börjar hundarna gå hemåt och vi försöker så gott vi kan att hålla de nyrastade. Därför är det viktigt att vi får information om ungefär när hundarna skall gå hem.

Vi stänger när sista hund gått för dagen.

Promenader


  • Vi har alltid fokus på att promenaderna ska vara lugna och så behagliga som möjligt. Hundarna ska få en chans att göra sina behov, nosa och promenera, därför går vi i mindre grupper om 1-4 individer. Är det små hundar som fungerar i grupp så kan även 5 hundar få gå tillsammans.


  • Då och då jobbar vi med godis-letande och liknande på promenaderna. Vi arbetar också för att hundarna ska vara följsamma, söka kontakt samt träna på att gå fint. Vi använder oss av godis, beröm, klapp och smek för att förstärka hundarnas belöning.


  • Inga hundar lämnas kvar ensamma på dagiset. En personal är alltid kvar och ser till de som är inne.


  • Vi släpper aldrig hundarna lösa på promenaderna och vi låter heller inga andra hundar hälsa. Även om de råkar känna varandra. Vi hälsar även inte på tvåbenta främlingar.


  • Vi föredrar vanliga enkla koppel och halsband, även sele. Helstryp och flexikoppel/lina är INTE godkända hos oss.


  • Skall hunden ha täcke på sig tas det med hemifrån. Vill man så får man självklart lämna ett täcke på dagis så att det alltid finns tillgängligt.